Ruokavalio

On tärkeää kiinnittää huomio siihen, mitä syömme. Usein hektisessä elämässä säännölliset rutiinit ruokavalion suhteen jäävät noudattamatta, eikä aikaa ole omistautua terveellisiin elämäntapoihin.  Kuitenkin väärä ruokavalio voi johtaa raudan puutokseen. Yksipuolinen ruokavalio voi johtaa pitkällä aikavälillä joidenkin ravintoaineiden puutteeseen tai lisääntyneeseen tarpeeseen. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio takaa kehollemme kaikki välttämättömät ravintoaineet ja edistää kehon normaalia toimintaa. Rauta on välttämätön hemoglobiinin ja punasolujen normaalille muodostukselle sekä normaalille hapen kuljetukselle verssä.

RAUTA JA RAVINTO

Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on erinomainen lähtökohta veren rautapitoisuuden ylläpitämiselle. Tietyt fysiologiset olosuhteet (raskaus, imetys, kuukautiskierto), voivat kuitenkin johtaa lisääntyneeseen raudan tarpeeseen. Rauta on tärkeä myös lasten kasvulle ja oikealle fyysiselle ja kognitiiviselle kehitykselle, joten on tärkeää pitää rautatasot hallinnassa lapsuudessa ja nuoruudessa. Rautapohjaisen ravintolisän käyttö yhdessä tasapainoisen ruokavalion kanssa voi olla hyödyllistä, jos raudan puutetta ilmenee tai raudan luonnollinen tarve on lisääntynyt.  SiderAL® ravintolisät on suunniteltu raudan puutteen tai lisääntyneen luonnollisen tarpeen tueksi.

HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ?

Rautaa ruokavaliosta

Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio sisältää kaikki elimistölle välttämättömät ravintoaineet, mikä ylläpitää ja edistää normaalia terveydentilaa.

Raskaus ja rautalisä – huolehdi omasta ja sikiön hyvinvoinnista

Oman hyvinvoinnin ja sikiön kasvun ja kehityksen turvaamiseksi, jokaista odottavaa äitiä suositellaan huolehtimaan parhaansa mukaan ravitsemuksellisesti laadukkaasta ja riittävän monipuolisesta ruokavaliosta.