Naiset

Rauta on tärkeä alkuaine kaikenikäisille naisille, mutta tietyissä elämänvaiheissa riittävän raudan saannin merkitys korostuu. Esimerkiksi raskaus ja imetys lisäävät raudan tarvetta. Tällöin voi olla hyvä ottaa käyttöön rautalisä, jotta lapsen normaali kehitys ei vaarantuisi.

RAUTA JA RUNSAAT KUUKAUTISET

Raudanpuute voi tehdä arjesta vaikeaa ja laskea elämänlaatua myös muissa naisen elämänvaiheissa. Hypermenorrean, eli runsaiden kuukautisten yhteydessä verenkierrossa olevan raudan pitoisuus laskee. Raudan puutostila lisää kuukautiskiertoon liittyvää väsymystä. Runsaiden kuukautisten aikana on entistä tärkeämpää valita monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio, joka pystyy tarjoamaan elimistölle oikean määrän rautaa.

NAISET: MILLOIN RAUTALISÄ ON TARPEEN

Ravintolisä voi olla tarpeen, kun rautaa ei saa riittävästä ravinnosta.  SiderAL® ravintolisäsarja on suunniteltu tukemaan raudan saantia kaikissa elämän vaiheissa. SiderAL®- ravintolisien sisältämä sukrosomiaalinen (Sucrosomial®) rauta ohittaa vatsa ympäristön vahingoittumatta ja imeytyy suolistossa aiheuttamatta yleisimpiä raudan saantiin liittyviä sivuvaikutuksia, kuten paha maku, ärsytys vatsassa tai turvotus.

HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ?

Runsaat kuukautiset syö rautavarastoja

Runsaista kuukautisvuodoista kärsii 10–15 % suomalaisista naisista, ja joka kolmas kärsii tästä oireesta jossakin elämänsä vaiheessa.

Raskaus ja rautalisä – huolehdi omasta ja sikiön hyvinvoinnista

Oman hyvinvoinnin ja sikiön kasvun ja kehityksen turvaamiseksi jokaista odottavaa äitiä suositellaan huolehtimaan parhaansa mukaan ravitsemuksellisesti laadukkaasta ja riittävän monipuolisesta ruokavaliosta.

Raskauden aikana raudan tarve kasvaa merkittävästi

Rautaa tarvitaan muun muassa sikiön aivojen normaaliin kehitykseen, mutta myös raskaana olevan naisen valmistautumiseen tulevaa synnytystä varten.