SIDERAL FAQ

Miksi SiderAL® sisältää vain 30 mg rautaa?

SiderAL® tuotteissa rauta on suljettu sukrosomiaalisesti suojatun fosfolipidimatriisin sisälle, jonka avulla rauta voi imeytyä kolme kertaa niin tehokkaasti kuin vastaava määrä rautasulfaattia (rautatablettien yleisin rautasuola). Siksi SiderAL® sisältää pienemmän määrän rautaa kuin monet muut rautalisät.

Voidaanko SiderAL® tuotetta käyttää raskauden aikana? 

SiderAL® tuotetta voidaan käyttää raskauden aikana, jos raudan tarve on lisääntynyt tai sen saanti on ruokavaliosta vähäistä. SiderAL® koostuu ainesosista, jotka Euroopan Elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on hyväksynyt käytettäväksi elintarvikkeissa. SiderAL® tuotteen rautaa ympäröivä lipidikuori ei voi kulkea istukan läpi ja siirtyä sikiön verenkiertoon. 

En siedä tavallisia rautalisiä; Miten on mahdollista, että voin sietää SiderAL® tuotetta?

SiderAL® tuotteen siedettävyyttä on tutkittu lukuisissa tutkimuksissa, myös henkilöillä jotka eivät siedä tavallisia rautavalmisteita. Sideral rautavalmisteiden hyvä siedettävyys perustuu siihen, että sukrosomiaalisessa raudassa rautaionit eivät ole missä vaiheessa kosketuksissa kehon limakalvojen kanssa sukrosomiaalitekniikan ansiosta.

Miksi SiderAL® sisältää C-vitamiinia?

SiderAL® sisältää C-vitamiinia lisäämään raudan imeytymistä muusta ruokavaliosta. C-vitamiinilla ei ole vaikutusta SiderAL® -tuotteen raudan imeytymiseen.

Voiko kapselin avata?

Kyllä, kapselin voi avata ja kaataa jauheen esimerkiksi sopivaan juomaan tai jogurttiin. Tämä ei vaikuta raudan imeytymiseen.

Mikä on gelatiinin alkuperä?

Gelatiini on peräisin naudasta ja se on halal- ja kosher-sertifioitu.

Onko SiderAL® täysin kasvipohjainen?

Ei, SiderAL® valmisteet sisältävät pienen määrän maitoproteiinia.

Sisältävätkö SiderAL® valmisteet maitoa?

Kyllä, SiderAL® valmisteissa on maitoproteiinia 0,008 mg /kapseli tai annospussi.

Ovatko SiderAL® valmisteet gluteenittomia?

Kyllä, SiderAL® valmisteet ovat gluteenittomia.

Sopiiko SiderAL® kasvissyöjälle?

Kasvissyöjä voi käyttää SiderAL® FORTE -valmistetta, jos avaa eläinperäistä gelatiinia sisältävän kapselin ja käyttää vain kapselissa olevan jauheen. Jauhe voidaan sekoittaa sopivaan juomaan. Vegaanin, joka välttää kaikkia eläinperäisiä ainesosia, myös maitotuotteita, tulisi välttää SiderAL® valmisteiden käyttöä, koska ne sisältävät pienen määrän (0,008 mg/annos) maitoproteiineja.

Onko SiderAL® otettava tyhjään vatsaan ja vältettävä esimerkiksi teetä ja kahvia?

Ei, SiderAL® rautalisän voi ottaa milloin tahansa, joko aterian yhteydessä tai ilman. SiderAL® rautalisän voi ottaa esimerkiksi mieleisen juoman kera, myös teen, kahvin ja maidon kanssa.

Kannattaako SiderAL® rautavalmisteen ottamista välttää ilta-aikaan hepsidiinitason nousun vuoksi?

Ei, SiderAL® rautalisän voi ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä hepsidiini ei kontrolloi sukrosomiaalisen raudan imeytymistä.

Voiko SiderAL® valmistetta käyttää, jos on tehty mahalaukun ohitusleikkaus?

SiderAL® valmistetta on mahdollista käyttää mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen, koska SiderAL® tuotteen rauta imeytyy suuriin suoliston osiin eikä pääasiassa ohutsuolen yläosaan, kuten tavalliset rautalisät.7

Voivatko lapset käyttää SiderAL® tuotetta?

Kyllä, lapset voivat käyttää SiderAL® tuotetta, jos ruokavaliossa tarvitaan enemmän rautaa. Rautalisien käyttö lapsille tulisi kuitenkin tapahtua vain lääkärin kanssa neuvotellen.

Onko SiderAL® tuotteen rauta 3-arvoinen?

SiderAL® sisältää rautapyrofosfaattia, jossa rauta on 3-arvoisena ionina. Suolistosta imeytyessään rauta on kapseloituna sukrosomin (Sucrosome®) sisälle, jolloin raudan hapetusluvulla ei ole merkitystä. Sukrosomi (Sucrosome®) hajoaa maksassa ja 3-arvoinen rauta voi sitoutua välittömästi kuljetusproteiini transferriiniin ja siirtyä sinne, minne rautaa kulloinkin tarvitaan: esim. punasolujen valmistukseen tai rautavarastoihin (ferritiini).

Onko SiderAL® Folic -tuotteen D3-vitamiini kasvisperäistä?

Kyllä on.

Apteekista

Lue lisää

Usein kysyttyä

Video

Tutkittua tietoa

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Valmistettu Italiassa:

Pharmanutra S.p.A.

Via delle Lenze, 216/b

5622 Pisa

Sucrosomial® Iron is a registered trademark.

Sideral® is a registered trademark.

Sideral® r.m. is a patented ingredient based on Sucrosomial®Iron.

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.