SIDERAL FAQ

Miksi SiderAL® sisältää vain 30 mg rautaa?

SiderAL® tuotteissa rauta on suljettu fosfolipidi- ja sukresterimatriisin sisälle, jonka avulla rauta voi imeytyä kolme kertaa niin tehokkaasti kuin vastaava määrä rautasulfaattia (rautatablettien yleisin rautasuola). Siksi SiderAL® sisältää pienemmän määrän rautaa kuin monet muut rautalisät.

Voidaanko SiderAL® valmistetta käyttää raskauden aikana? 

SiderAL® valmistetta voidaan käyttää raskauden aikana, jos raudan tarve on lisääntynyt tai sen saanti on ruokavaliosta vähäistä. SiderAL® koostuu ainesosista, jotka Euroopan Elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on hyväksynyt käytettäväksi elintarvikkeissa. SiderAL® valmisteen rautaa ympäröivä lipidikuori ei voi kulkea istukan läpi ja siirtyä sikiön verenkiertoon.

En siedä tavallisia rautalisiä; miten on mahdollista, että voin sietää SiderAL® valmistetta?

SiderAL® valmisteen siedettävyyttä on tutkittu lukuisissa tutkimuksissa, myös henkilöillä, jotka eivät siedä tavallisia rautalisiä. Sideral® rautavalmisteiden hyvä siedettävyys perustuu siihen, että sukrosomiaalisessa (Sucrosomial®) raudassa rautaionit eivät ole missä vaiheessa kosketuksissa kehon limakalvojen kanssa sukrosomiaalitekniikan ansiosta.

Miksi SiderAL® sisältää C-vitamiinia?

SiderAL® tuotteiden sisältämä C-vitamiini lisää raudan imeytymistä muusta ruokavaliosta. Sukrosomiaalinen rauta ei tarvitse C-vitamiinia imeytyäkseen.

Voiko kapselin avata?

Kyllä, kapselin voi avata ja kaataa jauheen esimerkiksi sopivaan juomaan tai jogurttiin. Tämä ei vaikuta raudan imeytymiseen.

Sisältävätkö SiderAL® valmisteet maitoa?

Eivät sisällä.

Ovatko SiderAL® valmisteet gluteenittomia?

Kyllä, SiderAL® valmisteet ovat gluteenittomia.

Onko SiderAL® valmisteiden rauta 3-arvoinen?

SiderAL® sisältää rautapyrofosfaattia, jossa rauta on 3-arvoisena ionina. Suolistosta imeytyessään rauta on kapseloituna sukrosomin (Sucrosome®) sisälle, jolloin raudan hapetusluvulla ei ole merkitystä. Sukrosomi (Sucrosome®) hajoaa maksassa ja 3-arvoinen rauta voi sitoutua välittömästi kuljetusproteiini transferriiniin ja siirtyä sinne, missä rautaa kulloinkin tarvitaan: esim. punasolujen valmistukseen tai rautavarastoihin (ferritiini).

Sopiiko SiderAL® kasvis/vegaaniruokavalioon?

SiderAL® FORTE -kapselit ja SiderAL® JUNIOR -annospussit eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, joten ne soveltuvat kasvissyöjille ja vegaaneille.

SiderAL® FOLIC -annospussien sisältämä D-vitamiini on eristetty lanoliinista eli lampaanvillarasvasta.

Onko SiderAL® otettava tyhjään vatsaan ja vältettävä esimerkiksi teetä ja kahvia?

Ei, SiderAL® rautalisän voi ottaa milloin tahansa, joko aterian yhteydessä tai ilman. SiderAL® rautalisän voi ottaa mieleisen juoman kanssa, myös teen, kahvin ja maidon kanssa.

Kannattaako SiderAL® rautavalmiste ottaa joka toinen päivä imeytymisen edistämiseksi?

Ei. Joka toinen päivä ottaminen ei lisää sukrosomiaalisen raudan imeytymistä. Rautalisän ottamisen aiheuttama hepsidiinitason nousu ei vaikuta sukrosomiaalisen raudan imeytymiseen, sillä sukrosomiaalinen rauta imeytyy suolistosta eri reittiä kuin tavanomainen rauta.

Kannattaako SiderAL® rautavalmisteen ottamista välttää ilta-aikaan hepsidiinitason nousun vuoksi?

Ei, SiderAL® rautalisän voi ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä hepsidiini ei kontrolloi sukrosomiaalisen raudan imeytymistä.

Voiko SiderAL® valmistetta käyttää, jos on tehty mahalaukun ohitusleikkaus?

SiderAL® valmistetta on suositeltavaa käyttää mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen elimistön rautatasapainon ylläpitämiseksi, sillä sukrosomiaalinen rauta imeytyy koko ohutsuolen matkalta, eikä pääasiassa ohutsuolen yläosasta, kuten tavalliset rautalisät.7

Voivatko lapset käyttää SiderAL® valmisteita?

Kyllä, lapset voivat käyttää SiderAL® valmisteita, jos ruokavaliossa tarvitaan enemmän rautaa. Rautalisien käyttö lapsille tulisi kuitenkin tapahtua vain lääkärin kanssa neuvotellen.

Voivatko 1-vuotiaat lapset käyttää SiderAL® Junior valmistetta?

SiderAL® Junior sopii rautamääränsä puolesta pienillekin lapsille. Tuotemuoto, suussa sulava jauhe, rajoittaa kuitenkin valmisteen käyttöä aivan pienimmillä. Annettaessa SiderAL® Junior valmistetta 1-vuotiaalle suosittelemme sekoittamaan jauheen juomalasissa pieneen määrään vettä tai jogurttia juuri ennen annostelua. Kun lapsi malttaa pitää jauhetta suussaan jonkin aikaa ennen nielaisemista, niin että jauhe dispergoituu, hän voi siirtyä käyttämään tuotetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Apteekista

Lue lisää

Usein kysyttyä

Video

Tutkittua tietoa

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Valmistettu Italiassa:

Pharmanutra S.p.A.

Via delle Lenze, 216/b

5622 Pisa

Sucrosomial® Iron is a registered trademark.

Sideral® is a registered trademark.

Sideral® r.m. is a patented ingredient based on Sucrosomial®Iron.

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.