Jokapäiväinen elämä – terveenä arjessa

Rauta on elimistölle tärkeä alkuaine, sillä se osallistuu moniin kehon toimintoihin. Rauta edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja kuljettaa happea verenkierrossa. Lisäksi rauta vaikuttaa energia-aineenvaihduntaan, edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja osallistuu lasten ja aikuisten kognitiivisten toimintojen normaaliin ylläpitoon. Raudanpuute oireineen voi siksi vaikeuttaa jokapäiväistä elämäämme.

RAUDANPUUTOS  VOI VAIKEUTTAA ARKEA

Yleinen väsymyksen tunne on yksi yleisimmistä raudan puutteen tai lisääntyneen raudan tarpeen oireista. Jos väsymyksen tunne pitkittyy, se voi ajan myötä heikentää elämänlaatua. Tavallisesti monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio riittää ylläpitämään normaalia rautapitoisuutta veressä. Perusterveilläkin tietyt fysiologiset tilat, kuten raskaus, imetys tai kuukautiskierto voivat lisätä raudan tarvetta. Lapsuudessa ja nuoruudessa raudan tarve lisääntyy kasvun takia.

RAUTA JA ARKIELÄMÄ – MILLOIN RAVINTOLISÄ ON TARPEEN

Riittävä raudan saanti on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa. Jos päivittäinen ruokavalio ei takaa raudan riittävää saantia, voi rautalisä olla tarpeen. SiderAL®- ravintolisäsarja on suunniteltu tukemaan raudan saantia kaikissa elämänvaiheissa. Ainutlaatuisen Sucrosomial®-tekniikan ansiosta SiderAL®- ravintolisien sisältämä sukrosomiaalinen rauta läpäisee mahalaukun ympäristön vahingoittumattomana ja imeytyy suoraan suolistossa, aiheuttamatta yleisimpiä raudan saantiin liittyviä haittavaikutuksia.

HALUATKO TIETÄÄ LISÄÄ?

Mistä apua raudanpuutteeseen?

Raudanpuuteanemia lamaannuttaa yli 20 % suomalaisista naisista joka vuosi. Anemialta turvassa eivät ole lapset tai miehetkään.

Kuinka saan selville, onko kyse raudanpuutteesta?

Raudanpuutteeseen viittaavia oireita on monia ja yksi tavallisimmista on väsymys. Väsymys voi kuitenkin johtua monesta syystä. Miten siis selvittää, onko kyse  raudanpuutteesta?

Rauta ja suoliston mikrobit ovat yhteydessä toisiinsa

Liiallinen rautamäärä paksusuolessa voi häiritä suolistomikrobiston tasapainoa ja tämä voi aiheuttaa erilaisia vatsaoireita ja väsymystä.

Kärsitkö raudanpuutoksesta?

Huimaako tai väsyttääkö vaikka kuinka nukut? Syynä saattaa olla raudanpuute.

Raudanpuute miehillä

Huimausta, väsymystä, keskittymisvaikeuksia? Syynä saattaa olla raudanpuute. Lue, viittaavatko oireesi ja tottumuksesi raudanpuutostilaan.