Raudanpuute miehillä – Tee testi!

Huimaako tai väsyttääkö vaikka kuinka nukut? Herpaantuuko keskittymisesi pienimmästäkin ärsykkeestä?

Syynä saattaa olla raudanpuutos. Se on yleinen vaiva, joka kannattaa hoitaa kuntoon. 

Jos vastasit suurimpaan osaan kysymyksistä ”Kyllä”, sinulla saattaa olla puutetta raudasta. Asia kannattaa selvittää verikokein ja ottaa tarvittaessa käyttöön laadukas rautavalmiste.

Täysin uudenlaiset SiderAL-rautatuotteet raudanpuutokseen myös miehille

Huimausta, hengästymistä, voimattomuutta? On tuttua, että naiset tarvitsevat lisärautaa elämänsä varrella esimerkiksi raskauden aikana tai runsaiden kuukautisten yhteydessä. Kuitenkin myös miehillä saattaa olla puutetta tästä elintärkeästä, elimistön hapen kuljetukseen osallistuvasta hivenaineesta. Uudet, erittäin vatsaystävälliset SiderAL-valmisteet imeytyvät tehokkaasti elimistöön ja korjaavat tilanteen nopeasti.

Raudanpuutokseen on monenlaisia syitä, joista tavallisimpia ovat runsas liikunta, yksipuolinen ravinto, johon ei kuulu lihatuotteita, laihduttaminen, tietyt sairaudet, kuten suoliston verenvuodot tai ongelmat raudan imeytymisessä. Murrosiän nopea kasvuvaihe saattaa laskea rautatasoja niin tytöillä kuin pojillakin, varsinkin jos liikutaan paljon. Raudanpuutoksen syy tulee aina selvittää ja sen jälkeen hoitaa asia kuntoon.

Rautaa tarvitaan erityisesti veren punasolujen hemoglobiinin rakennusaineeksi, mutta kaikki muutkin elimistön solut tarvitsevat sitä. Raudanpuutteessa elimistön rautavarastot ehtyvät ja hemoglobiinin tuotanto hidastuu. Happi ei enää kulje elimistön soluille yhtä tehokkaasti kuin normaalisti, mikä vaikuttaa esimerkiksi lihasten hapenottokykyyn ja suorituskykyyn.

Tunnistatko näitä oireita? 

Tyypillisiä raudanpuutteen oireita ovat väsymys, kalpeus, hengästyminen, huimaus, päänsärky, fyysisen suorituskyvyn ja keskittymiskyvyn heikkeneminen, ärtyisyys ja mielialan lasku. Myös univaikeudet ja levottomat jalat saattavat johtua raudanpuutteesta.

Ahkerasti treenaavien kannattaa pitää huolta riittävästä raudansaannista. Erityisesti kestävyysurheilijat ja toisaalta lihasmassaa kasvattavat tarvitsevat runsaasti rautaa joko ravinnosta tai lisäravinteena. Paljon kuntoilevat kiinnittävät tyypillisesti huomiota proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen saantiin ravinnosta, mutta raudan ja muiden hivenaineiden sekä vitamiinien riittävä saanti saattaa unohtua. 

Veren rautapitoisuus mitataan tavallisimmin määrittämällä verinäytteen hemoglobiinipitoisuus, mikä ei välttämättä ole riittävä mittari tilanteen selvittämiseksi. Jos oireet viittaavat raudanpuutokseen, kannattaa lisäksi määrittää elimistön varastoraudan eli ferritiinin taso. Se kuvastaa luotettavammin raudan kokonaistilannetta elimistössä.

Uusilla vatsaystävällisillä SiderAL-tuotteilla markkinoiden paras imeytymisteho 

SiderAL FORTE ja SiderAL Folic ovat täysin uudenlaisia rautavalmisteita. Rauta on niissä suljettu suojaavan sukrosomi-rakenteen sisään, jonka ansiosta rauta imeytyy tehokkaasti koko ohutsuolen matkalta, jopa kolme kertaa tavallista rautavalmistetta tehokkaammin. Rauta vapautuu sukrosomista vasta maksassa. Rakenteen ansiota rauta ei missään vaiheessa ole kosketuksissa suoliston limakalvoon, eikä se siten aiheuta perinteisille rautavalmisteille tyypillisiä vatsavaivoja. 

Välttämättä ei tule mieleen, että maidon, kahvin ja teen juominen aterian yhteydessä estää tehokkaasti ravinnon raudan imeytymisen elimistöön. Sideral-rautavalmisteet voidaan ottaa aterioista riippumatta niiden ainutlaatuisen koostumuksen vuoksi. Tuotteet voi ottaa milloin tahansa, ruuan kanssa tai ilman – mikä tekee niistä erityisen helppokäyttöisiä. 

SiderAL FORTE on kapselimuotoinen, rautaa ja C-vitamiinia sisältävä valmiste. Kapseli voidaan myös avata ja nauttia pelkkä jauhe vaikkapa jogurtin joukossa.

SiderAL Folic sisältää raudan lisäksi foolihappoa ja B6-, B12-, D3- ja C-vitamiinia. Hyvänmakuinen, suussa sulava jauhe sopii hyvin myös nielemisvaikeuksista kärsiville.

Tuotteet ovat saatavilla apteekeista kautta maan.

Apteekista

Lue lisää

Usein kysyttyä

Video

Tutkittua tietoa

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Valmistettu Italiassa:

Pharmanutra S.p.A.

Via delle Lenze, 216/b

5622 Pisa

Sucrosomial® Iron is a registered trademark.

Sideral® is a registered trademark.

Sideral® r.m. is a patented ingredient based on Sucrosomial®Iron.

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.