Kärsitkö raudanpuutoksesta? Tee testi! 

Huimaako tai väsyttääkö vaikka kuinka nukut? Herpaantuuko keskittymisesi pienimmästäkin ärsykkeestä? Syynä saattaa olla raudanpuutos. Se on yleinen vaiva, joka kannattaa hoitaa kuntoon. 

SiderAL FORTE ja SiderAL Folic ovat uuden sukupolven rautalisiä. Niiden rauta imeytyy tuotteen ainutlaatuisen koostumuksen vuoksi elimistöön jopa kolme kertaa perinteistä tehokkaammin, ensimmäistä kertaa koko ohutsuolen matkalta. SiderAL-valmisteet ovat erittäin vatsaystävällisiä, eikä niiden käyttöön liity ruokarajoituksia. 

Jos vastasit useampaan kuin viiteen kysymykseen kyllä, saatat kärsiä raudanpuutoksesta.

Silloin suosittelemme käymään lääkärissä mittauttamassa veren hemoglobiinin ja tarvittaessa ferritiinin eli elimistön varastoraudan tason. Ferritiinin ohessa kannattaa mittauttaa tulehdusarvo CRP, sillä tulehdus nostaa ferritiiniarvoa. Mainitut oireet sopivat toki monen toiseenkin vaivaan, eikä rautatuotteita kannatakaan käyttää ilman todettua raudanpuutosta; ylimääräinen rauta kertyy elimistöön.

Valtaosa naisista tarvitsee lisärautaa jossain elämänvaiheessa

Raudalla on tärkeä tehtävä hapen kuljettamisessa soluille.  Rauta osallistuu happea kuljettavien punaisten verisolujen rakenneosan hemoglobiinin muodostumiseen. Raudanpuutteessa veren hemoglobiinipitoisuus pienenee.

Suurin osa naisista tarvitsee lisärautaa jossain elämänvaiheessa. Runsaat kuukautiset ja raskaus ovat tavallisimpia syitä raudanpuutokseen. Myös monet ikääntyvät, urheilijat ja suolistosairauksista kärsivät tarvitsevat rautalisää. Raudanpuutoksen syy tulee aina selvittää ennen hoidon aloittamista.

Joskus veren hemoglobiini voi olla normaali, mutta oireet, kuten väsymys, huimaus ja kalpeus, viittaavat silti raudanpuutokseen. Silloin verikokeissa mitataan myös ferritiinin eli elimistön varastoraudan taso. Ferritiini on raudasta ja proteiineista koostuva raudan varastomuoto. Sen alhainen pitoisuus on hemoglobiinia varhaisempi merkki raudanpuutoksesta.

Perinteisten rautavalmisteiden ongelmat

Perinteisten rautavalmisteiden rauta imeytyy suolistosta vain osittain ja aiheuttaa siksi usein vatsaoireita, kuten ummetusta, ripulia ja vatsakipua. Tavallisia haittavaikutuksia ovat myös ulosteen värjäytyminen mustaksi ja metallinen maku suussa.

Perinteisiä rautatuotteita ei suositella otettavaksi samaan aikaan tiettyjen ruokien kanssa, koska raudan imeytyminen saattaa häiriintyä. Esimerkiksi kasvisruuat, maitotuotteet, kahvi ja tee heikentävät raudan imeytymistä perinteisistä rautavalmisteista. Niiden sisältämä rauta saattaa häiritä myös tiettyjen lääkeaineiden imeytymistä. Tällaisia ovat esimerkiksi monet antibiootit, tyroksiini ja levodopa. Toisaalta myös monet lääkeaineet, kuten antasidit ja kalsiumvalmisteet, saattavat heikentää raudan imeytymistä perinteisistä rautavalmisteista.

Uusilla vatsaystävällisillä SiderAL-tuotteilla markkinoiden paras imeytymisteho – saatavilla nyt!

Uusissa SiderAL-tuotteissa rautamolekyyli on suljettu suojaavan rakenteen eli sukrosomin sisään. Rakenteen ansiosta rauta imeytyy tehokkaasti koko ohutsuolen matkalta. Imeytymisteho onkin markkinoiden paras! Kun rauta vapautuu sukrosomista vasta maksassa, sei ei ärsytä mahaa tai suolistoa.

Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta SiderAL-kapselit ja -jauhe ovat erityisen vatsaystävällisiä, eikä niiden käyttöön liity ruokarajoituksia tai rajoituksia lääkityksen suhteen. Tuotteet voidaan myös ottaa milloin tahansa – ruuan kanssa tai ilman – mikä tekee niistä erittäin helppokäyttöisiä raudanpuutoksesta kärsiville.

SiderAL FORTE on kapselimuotoinen, rautaa ja C-vitamiinia sisältävä valmiste. Kapseli voidaan myös avata ja nauttia pelkkä jauhe vaikkapa jogurtin joukossa.

SiderAL Folic on suunniteltu erityisesti naisille. Se sisältää raudan lisäksi foolihappoa ja B6-, B12-, D3- ja C-vitamiinia. Hyvänmakuinen, suussa sulava jauhe sopii hyvin myös nielemisvaikeuksista kärsiville.

Tuotteet ovat saatavilla apteekeista kautta maan.

Apteekista

Lue lisää

Usein kysyttyä

Video

Tutkittua tietoa

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Valmistettu Italiassa:

Pharmanutra S.p.A.

Via delle Lenze, 216/b

5622 Pisa

Sucrosomial® Iron is a registered trademark.

Sideral® is a registered trademark.

Sideral® r.m. is a patented ingredient based on Sucrosomial®Iron.

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.